5 svar på ”Affisch, Folk & Rock på Pub Sparta

  1. Jag minns att Disneyland After Dark hade en enorm ljusanläggning som såg ut att komma från ett nöjesfält. De dök upp i en tid då musiken i Lund var ganska lågmäld, mörk och introvert. Disneylans uppenbarelse med Cowboykläder och dansk-amerikanska blev väldigt märklig i detta sammanhang kommer jag ihåg att man tyckte. Väldigt osvenskt… eller kanske snarare väldigt olundaaktigt! Var det supertöntigt eller jätte hett???

  2. Det var grymt bra. Stor dansk underhållning och många kanonlåtar. Men även Pojken med grodan i pannan och Babylon gjorde varsin bra konsert då minns jag.

  3. Ljusanläggningen var med den tidens mått rätt stor… och jag kommer ihåg att det vänstra stativet med runt sex kannor rasade ut över publiken mitt under konserten. Jag och några andra lyckade fånga upp det i luften innan någon kom till skada. Det var ett enormt tryck under DAD… de andra bandens spelningar minns jag inget av.

  4. Kommer ihåg spelningen mycket väl. Stry med sitt nya band stod nere bland publiken och spelade och såg ut som James Dean. Avskalat och med risk för publiken att ramla in i trumsetet. Disneyland, innan namnbytet, var nytt och spännande. Kommer ihåg gitaristen satt på en stol genom hela setet, tills det blev dags för sista numret, It´s after dark, då han på ostadiga ben gick upp och spelade något skrikande solo. Det gick rykten om att han i vanliga fall satt i rullstol.. En person fick en ölflaska som krossades på sitt huvud. Blod, skrik, och tystnad. Ambulans? Var en stökig, röjig och bra konsert – men vad hände med honom efteråt?

  5. Pingback: Popstad Lund 1971-1996 | HetaVax

Kommentarer är stängda.