Sweet – rosett, backstagepass, vykort och autografblock

Foto: © Kulturen, Jenny Lindhe

Mats Liljegren skriver om hur det var när han fick autograferna av Sweet. På just den här bilden är autografen tillägnad hans kompis. Kom till utställningen när den öppnar så finns rätt uppslag utställt!

Sweet var de stora idolerna då. 12 år gammal och konserten 1975 var min allra första konsert.

Det måste ha varit ´76 (eller ´75) som jag köpte halsduken och den något tramsiga rosetten. De var viktiga souvenirer på mitt rum.

Jag minns inte hur jag fick autograferna men det bör ha varit nere i källaren, där man stod och väntade på att bandet skulle komma och hade man tur kunde man se dem gå in till själva Olympen. Jag har foton från källaregången som en kompis tog och det måste ha varit då man vågade räcka fram papper o penna.

Det var säkert inte lätt att säga sitt namn på engelska för mig när jag var 12-13 år.

-What´s your name?

-Mats.

-Aha, alright, here you go, Max.

Jag och en kompis stod utanför en av deras bussar efter en av konserterna och då fick jag i alla fall backstagepasset (så dags då, efter konserten!).